Imbema Groep ervaart de waarde van een selectie assessment

Robert Bloemers, Algemeen Directeur Imbema Groep: “Assessment gaf doorslag bij keuze kandidaat”

“Heiwegen Consultancy heeft in opdracht van de Imbema Groep de werving- en selectieprocedure voor een Commercieel Manager bij de Divisie Automaterialen uitgevoerd. In de eindfase hielden we twee uitstekende kandidaten over. Hierbij had ik een sterke voorkeur voor de meer ervaren persoon, die kon bogen op een succesvolle carrière binnen een aanverwante industrie. Uiteindelijk hebben we beide kandidaten een assessment laten doen bij Heiwegen Consultancy. Uit de rapportage kwam nadrukkelijk het advies dat de wat jongere kandidaat het beste paste bij het eisenprofiel, dat Heiwegen Consultancy aan het begin van het wervingsproces had opgesteld.

De kracht van het assessment was dat er duidelijk een link is gelegd met onze organisatie en de situatie binnen de afdeling. Het is geen algemene persoonsbeschrijving, maar een gericht advies of iemand past bij je als bedrijf, hoe iemand gaat functioneren en waar eventuele aandachtspunten liggen. Uiteindelijk heb ik het advies opgevolgd en deze kandidaat, Pim van ’t Hoenderdaal, aangenomen in de rol als Commercieel Manager bij Imbema Automaterialen.

Nu we inmiddels een aantal maanden verder zijn, kunnen we constateren dat we een goede keuze hebben gemaakt. We zijn zeer tevreden met de ontwikkeling van Pim van ’t Hoenderdaal in zijn rol. Ik ben daarom blij dat ik het advies van Heiwegen Consultancy destijds heb opgevolgd”.

Robert Bloemers is Managing Director van de Imbema Groep, een importeur en distributeur van hoogwaardige technische producten. De Imbema Groep bestaat uit drie divisies, te weten Automaterialen, Transport en Industrie.
Powered by OTYS